مهدی قوانلو؛ محسن آزاد بخت؛ فریال وارسته؛ محمد واحدی ترشیزی
چکیده
در این تحقیق از یک دستگاه حرارتدهی اهمیک برای ارزیابی عملکرد سامانۀ اهمیک در سه گرادیان ولتاژ (5/7، 25/9 و 5/11 ولت در سانتیمتر)، سه نوع الکترود (استیل، برنجی و آلومینیمی) و سه غلظت محلول اهمیک متشکل از 20 میلیلیتر آب و سه مقدار نمک (1، 2 و 3 گرم) برای پختن قارچ استفاده شد. در این فرایند جریان ورودی، ضریب هدایت الکتریکی و ضریب عملکرد سامانه ...
بیشتر
در این تحقیق از یک دستگاه حرارتدهی اهمیک برای ارزیابی عملکرد سامانۀ اهمیک در سه گرادیان ولتاژ (5/7، 25/9 و 5/11 ولت در سانتیمتر)، سه نوع الکترود (استیل، برنجی و آلومینیمی) و سه غلظت محلول اهمیک متشکل از 20 میلیلیتر آب و سه مقدار نمک (1، 2 و 3 گرم) برای پختن قارچ استفاده شد. در این فرایند جریان ورودی، ضریب هدایت الکتریکی و ضریب عملکرد سامانه در حین فرایند پختن قارچ محاسبه و دادههای به دست آمده با استفاده از نرمافزار آماری تحلیل گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که هر سه فاکتور گرادیان ولتاژ، نوع الکترود و غلظت محلول تأثیر معنیداری بر فاکتورهای مورد بررسی داشته است و بیشترین تأثیر مربوط به گرادیان ولتاژ بوده و پس از آن نوع الکترود و غلظت محلول اهمیک تأثیر معنیداری روی فاکتورهای جریان ورودی، ضریب هدایت الکتریکی و ضریب عملکرد سامانه داشته است. با توجه به نتایج به دست آمده میتوان گفت که بهترین نوع الکترود استفاده شده الکترود آلومینیم و بهترین غلظت، 3 گرم نمک و 20 میلیلیتر آب بوده که بالاترین مقادیر جریان ورودی، ضریب هدایت الکتریکی و ضریب عملکرد در این غلظت و الکترود به دست آمده است.
محمد واحدی ترشیزی؛ محسن آزاد بخت؛ مهدی کاشانی نژاد
چکیده
با توجه به اینکه رنگ یکی از خصوصیات ظاهری محصولات غذایی برای انتخاب مشتریان و بازارپسندی است در این تحقیق، یک سیستم حرارت دهی اهمیک در سه گرادیان ولتاژ ورودی (33/8، 83/10، 33/13 V/cm) و سه درصد کاهش وزن (10، 20و 30٪) نسبت بهکل وزن در فرایند حرارت دهی ساختهشده است. پس از فرآیند حرارت دهی، تغییر رنگ با استفاده از نرمافزار Image J سنجیده شد و فاکتورهای ...
بیشتر
با توجه به اینکه رنگ یکی از خصوصیات ظاهری محصولات غذایی برای انتخاب مشتریان و بازارپسندی است در این تحقیق، یک سیستم حرارت دهی اهمیک در سه گرادیان ولتاژ ورودی (33/8، 83/10، 33/13 V/cm) و سه درصد کاهش وزن (10، 20و 30٪) نسبت بهکل وزن در فرایند حرارت دهی ساختهشده است. پس از فرآیند حرارت دهی، تغییر رنگ با استفاده از نرمافزار Image J سنجیده شد و فاکتورهای L* ، a* ، b* ، شاخص قهوهایی شدن، شاخص کروما و تغییرات رنگ کل را اندازهگیری کرده و نتایج بهدستآمده با استفاده از روش سطح پاسخ مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که برای مقدار L*، b*، شاخص قهوهایی شدن، شاخص کروما و تغییرات رنگ کل بالاترین ضریب تخمین برای درصد کاهش وزن و برای مقدار*a ولتاژ فرایند بیشترین ضریب تخمین رو داشته است. همچنین بهجز فاکتور *a که مدل درجه دوم در برابر دو فاکتور مدل مناسب بوده برای مابقی فاکتورها مدل خطی در برابر میانگین مدل مناسب توسط سطح پاسخ بهدستآمده است. در تحلیل نمودارهای سطح پاسخ نیز، فاکتور *L و *a محدودهی ولتاژ 50 تا 65 ولت و درصد کاهش وزن 20 درصد بیشترین مقدار را داشته است.