محمد علی به آئین
چکیده
با هدف افزایش کارایی ماشین جین ارهای در جداسازی الیاف از بذر، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. سطوح فاکتورهای آزمایش، سرعت دورانی ارهها در سه سطح 300 (S1)، 350 (S2) و 400 (S3) دور بر دقیقه، رطوبت بذر در سه سطح 5-3 (M1)، 8-6 (M2) و 10-8 (M3) درصد و رقم بذر پنبه در دو سطح حکمت (V1) و گلستان (V2) بود. طول، عرض، ضخامت، میانگین هندسی ...
بیشتر
با هدف افزایش کارایی ماشین جین ارهای در جداسازی الیاف از بذر، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. سطوح فاکتورهای آزمایش، سرعت دورانی ارهها در سه سطح 300 (S1)، 350 (S2) و 400 (S3) دور بر دقیقه، رطوبت بذر در سه سطح 5-3 (M1)، 8-6 (M2) و 10-8 (M3) درصد و رقم بذر پنبه در دو سطح حکمت (V1) و گلستان (V2) بود. طول، عرض، ضخامت، میانگین هندسی و ضریب کرویت اندازهگیری شد. اندیس ضخامت پوست بذر، میزان مواد خارجی روی الیاف، ظرفیت موادی، قوه نامیه بذر، سرعت جوانهزنی بذر، شاخص بنیه بذر و نشت یونی نسبی، تعیین شد. پس از تجزیه واریانس، مقایسه دادههای میانگین تیمارها با آزمون دانکن صورت گرفت. نتایج نشان داد که تیمارهای S1M2V2 و S1M1V1، به ترتیب با 2/40 و 1/90 کیلوگرم بر ساعت، بیشترین و کمترین مقدار ظرفیت موادی را ایجاد نمود. با در نظر گرفتن سرعت دورانی و رطوبت یکسان، ظرفیت موادی در رقم گلستان، 12/22 درصد بیشتر از رقم حکمت بود. معادلات رگرسیونی نشان داد که در رقم حکمت با افزایش سرعت دورانی، درصد جوانه زنی بذر افزایش و شاخص بنیه بذر کاهش یافت. در رقم گلستان نیز معادلات رگرسیونی نشان داد که افزایش سرعت دورانی، کاهش درصد جوانه زنی و افزایش رطوبت، افزایش سرعت جوانهزنی را به دنبال دارد. سرعت دورانی 350 دور بر دقیقه، رطوبت 8-6 درصد و رقم پنبه گلستان، بیشینه درصد جوانهزنی و سرعت جوانهزنی بذر را به ترتیب با 93/67 درصد و 24/56 بذر در روز ایجاد و قابل توصیه است.
محمد احمدپور اوموئی؛ سجاد کیانی؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی؛ زهرا ایزدی
چکیده
در این مطالعه، دستگاه آسیاب میوۀ سنجد طراحی، تحلیل رایانهای، ساخته و ارزیابی شد. دستگاه آسیاب از قسمتهای مختلف کوبنده، ضدکوبنده، سینی ضدکوبنده، بدنه، شاسی، دریچه های ورودی و خروجی به صورت سه بعدی طراحی رایانه ای شد. پس از طراحی سه بعدی، به منظور حصول اطمینان از استحکام کوبنده این دستگاه، تحلیل نرمافزاری انجام شد. ...
بیشتر
در این مطالعه، دستگاه آسیاب میوۀ سنجد طراحی، تحلیل رایانهای، ساخته و ارزیابی شد. دستگاه آسیاب از قسمتهای مختلف کوبنده، ضدکوبنده، سینی ضدکوبنده، بدنه، شاسی، دریچه های ورودی و خروجی به صورت سه بعدی طراحی رایانه ای شد. پس از طراحی سه بعدی، به منظور حصول اطمینان از استحکام کوبنده این دستگاه، تحلیل نرمافزاری انجام شد. دانش فنی استخراج شده برای ساخت دستگاه به روش ورق کاری-آهنگری (بدنه و متعلقات) و به روش ریخته گری-ماشینکاری (قطعات کوبنده و ضدکوبنده) استفاده گردید. یک الکتروموتور با توان 206/2 کیلووات برای به حرکت درآوردن محور کوبنده و اجرای آزمایش ها به کار گرفته شد. دستگاه تولید شده با اندازهگیری میزان پودرشدگی میوۀ سنجد (ذرات کوچک تر از 250 میکرون) در رطوبتهای مختلف میوه (نزدیک صفر درصد یا تغییر نیافتن رطوبت نمونه در دمای 70 درجة سلسیوس، 5 و 10 درصد)، سرعتهای متفاوت کوبنده (750، 1000، 1250، 1500 دور بر دقیقه) و اندازه های مختلف مش های سینی ضدکوبنده (5/0، 75/0و 1 میلیمتر) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار ارزیابی شد. نتایج تحلیل آماری نشان داد که بهترین میزان پودرشدگی میوۀ سنجد در بالاترین سرعت دورانی کوبنده (1500 دور بر دقیقه) و با اندازۀ مش های سینی ضدکوبنده 75/0 میلی متر به ترتیب در رطوبت نزدیک به صفر، 16/80 درصد، در رطوبت 5 درصد، 33/79 درصد و در رطوبت 10 درصد، 12/55 درصد به دست آمد. ظرفیت کلی دستگاه 30 کیلوگرم بر ساعت برای تنظیم دستگاه در دور 1500 دور بر دقیقه، سینی با اندازه مش های 75/0 میلی متر و رطوبت 5 درصد محاسبه و پیشنهاد می شود.