@article { author = {سعیدی راد, محمدحسین and مهدی‌نیا, عباس}, title = {}, journal = {Agricultural Mechanization and Systems Research}, volume = {15}, number = {1}, pages = {1-10}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4612}, eissn = {24764620}, doi = {10.22092/erams.2014.102142}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {ارزیابی دو مکانیزم اعمال نیروهای فشاری و ضربه‌ای برای جداسازی کلاله از گل زعفران خشک شده}, abstract_fa = {از مهمترین مشکلات زراعت زعفران، مکانیزه نبودن برداشت است.  نیاز به نیروی کار فراوان در دوره‌ای محدود برای برداشت زعفران باعث محدود شدن توسعة کشت این محصول استراتژیک و همچنین بالارفتن هزینه‌های تولید شده است.  یکی از روش‌های نگهداری گل زعفران، خشک کردن آن است تا در فرصت مناسب بتوان کلاله از گل را جدا کرد.  به‌منظور دستیابی به مکانیزاسیون مناسب برای جداسازی کلاله از گل‌های خشک شده، دو مکانیزم، یکی به‌کار بردن نیروهای فشاری و دیگری ایجاد ضربه برای جداسازی گل‌های زعفران خشک شده مورد ارزیابی قرار گرفت.  در این تحقیق گل‌های خشک شده با استفاده از غلتک‌های فشاردهنده و خورشیدی‌های ضربه‌زن تحت تأثیر نیروهای فشاری و ضربه‌ای قرار گرفتند و تأثیر آهنگ تغذیه در سه سطح (6/2، 6 و 7/8 گرم بر ثانیه)، سرعت دورانی برای غلتک‌های فشاردهنده در سه سطح (80، 200 و 300 دور در دقیقه) و خورشیدی‌های ضربه‌زن در سه سطح (500، 700 و 900 دور در دقیقه) و نوع گل خشک شده در سه سطح (غنچه، نیمه‌باز و کاملا باز)، بر درصد وزنی کلاله‌های جدا شده و کلاله‌های شکسته به‌صورت طرح آماری کاملا تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل و در سه تکرار بررسی شد.  نتایج نشان می‌دهد که درصد وزنی کلاله‌های جداشده در گل‌های باز و نیمه‌باز نسبت به گل‌های غنچه بالاتر است ولی میزان شکستگی کلاله‌ها در گل‌های غنچه تا 30 درصد کمتر است.  با افزایش سرعت دورانی استوانه‌ها، درصد وزنی کلاله‌های شکسته افزایش می‌یابد.  مشخص شد که ضربه‌زن‌های خورشیدی کارایی مناسب را برای جداسازی کلاله‌های گل‌های خشک شده زعفران ندارند تا آن­جا که میزان کلاله‌های جدا شده در کلیة تیمارها کمتر از 50 درصد به‌دست آمده است.  استفاده از غلتک فشارنده با سرعت دورانی 200 دور در دقیقه و آهنگ تغذیه 6 گرم بر ثانیه برای جداسازی کلاله از گل‌های خشک شده نیمه‌باز، مطلوب‌ترین شرایط را نتیجه به‌دست می‌دهد که موجب جداسازی 48/99 درصد کلاله‌ها می‌شود.}, keywords_fa = {جداسازی,کلاله زعفران,گل زعفران,نیروی ضربه‌ای,نیروی فشاری}, url = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102142.html}, eprint = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102142_b0c29f1c21099485c75bbfb4174bc664.pdf} } @article { author = {صداقت‌حسینی, سیدمرتضی and یونسی الموتی, محمد}, title = {}, journal = {Agricultural Mechanization and Systems Research}, volume = {15}, number = {1}, pages = {11-24}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4612}, eissn = {24764620}, doi = {10.22092/erams.2014.102143}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {طراحی، ساخت و ارزیابی موزع کودکار با قابلیت کنترل پیوسته}, abstract_fa = {یکی از راه­های کاهش تأثیرات منفی زیست محیطی کاربرد نهاده­های شیمیایی، استفاده از فناوری کاربرد مقدار متغیر نهاده­ها­ست.  اصلی­ترین قسمت مورد استفاده در این ­نوع کودکارها، سامانه کنترل توزیع کود است.  از این رو در این تحقیق با نصب کردن حسگر موقعیت دریچه و الکتروموتور، روی موزع نوع گردنده پره­ای و اتصال حسگر سرعت پیشروی و واحد کنترل الکترونیکی به آن، سامانۀ کنترل خروجی موزع ساخته شد.  پس از نصب سامانه مذکور روی یک دستگاه کودکار ساخت شرکت تراشکده و اجرای آزمون­های کارگاهی در کارگاه ماشین­های کشاورزی مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)، رابطۀ بین مقدار کود خروجی و دو عامل سرعت پیشروی و درصد باز بودن دریچه موزع مذکور محاسبه شد.  پس از قرار دادن تابع مذکور در حافظۀ الکترونیکی واحد کنترل سامانه، برای ارزیابی کردن دقت تابع فوق الذکر، اثر سرعت پیشروی (در چهار سطح 5/3، 5، 5/6 و 8 کیلومتر در ساعت) و مقدار کوددهی در 6 سطح (70، 100، 150، 250، 350 و 450 کیلوگرم در هکتار) بر درصد خطای خروجی موزع در قالب طرح فاکتوریل ارزیابی شد.  نتایج نشان می­دهد که اثر فاکتور مقدار کوددهی در سطح 1 درصد معنی‌دار است و سرعت پیشروی اثر معنی­داری ندارد.  خطای خروجی موزع مذکور کمتر از 2/8 درصد و به­طور متوسط 21/2 درصد تعیین شد.  برای ارزیابی سامانه، نقشۀ فرضی توصیه کودی با فواصل 20 متری در مسیر حرکت دستگاه با مقادیر متفاوت کوددهی به­ترتیب 50، 100، 150، 200، 250، 200، 150، 100، 50 کیلوگرم در هکتار تهیه گردید.  با شبیه­سازی حرکت دستگاه داخل کارگاه، دقت خروجی دستگاه در چهار سطح سرعت پیشروی 5/3، 5، 5/6 و 8 کیلومتر در ساعت و سه مقدار کوددهی 100، 150 و 200 کیلوگرم در هکتار و در دو مرحله تغییر صعودی و نزولی مقدار کوددهی در قالب طرح کرت­های خرد­شده مورد ارزیابی قرار گرفت.  نتایج نشان می­دهد که سرعت پیشروی اثر معنی‌دار (در سطح 5 درصد) بر دقت سامانه دارد و فاکتورهای دیگر اثر معنی­دار ندارند.  خطای خروجی سامانه کمتر از 51/4 درصد برآورده شده است.}, keywords_fa = {کاربرد مقدار متغیر نهاده,کشاورزی دقیق,مدیریت موضعی,موزع نوع گردنده پره‌ای}, url = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102143.html}, eprint = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102143_adbb985dc9a4306f575b5c4ce60cd810.pdf} } @article { author = {شرایعی, پروین and عین‌افشار, سودابه and کمالی, آزاده and نیازمند, راضیه}, title = {}, journal = {Agricultural Mechanization and Systems Research}, volume = {15}, number = {1}, pages = {25-38}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4612}, eissn = {24764620}, doi = {10.22092/erams.2014.102146}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {تأثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر ریزپوشانی ترکیبات رنگی عصارة زعفران با استفاده از خشک‌کن انجمادی}, abstract_fa = {زعفران، یکی از مهم­ترین چاشنی­های مورد مصرف در صنایع غذایی است که برای بهبود رنگ، عطر و طعم بسیاری از فراورده­ها به‌کار می­رود.  معمولاً، بخش قابل توجهی از ترکیبات رنگی زعفران به لحاظ فرار بودن و حساس بودن به اکسایش، طی مدت زمان نگهداری و فراوری از بین می­رود.  پژوهش حاضر با هدف ریزپوشانی این ترکیبات به‌منظور محافظت در مقابل شرایط محیطی با استفاده از خشک­کن انجمادی انجام گرفت.  بدین منظور، ابتدا فرآیند استخراج ترکیبات رنگی زعفران (کروسین) به‌صورت ­خالص انجام­ گرفت و عصارة­ آبی ­حاصل با خشک­کن ­انجمادی خشک ­شد.  محلول­های 5 ،10 و 15 درصد پلی­وینیل­پیرولیدون 40 و مالتودکسترین (با درجه هیدرولیز 5/16 تا 5/19) حاوی 250 میلی­گرم عصارة ­آبی ­خشک­ شدة ­انجمادی تهیه و ­با ­خشک­کن ­انجمادی خشک ­شدند.  خصوصیات ریزکپسول­های حاصل نظیر راندمان ریزپوشانی ترکیبات رنگی، مقدار ترکیبات رنگی باقیمانده، چگالی توده­ای، دمای انتقال شیشه­ای، ریزساختار ریزکپسول­ها و سرعت رهایش ترکیبات رنگی طی 45 روز نگهداری در رطوبت نسبی 75 درصد و دمای محیط (25 درجه سلسیوس) ارزیابی شدند.  نتایج نشان می­دهد که میزان کروسین ریزکپسول­های تهیه شده با مادة دیوارة پلی­وینیل­پیرولیدون، در مقایسه با مادة دیوارة مالتودکسترین، تا حدودی بیشتر است.  با افزایش غلظت مواد دیواره از 5 به 15 درصد، میزان کروسین کاهش می­یابد.  دمای ­انتقال ­شیشه­ای تمامی نمونه­های ­مورد ­آزمون از دمای­ محیط بیشتر و دمای ­انتقال­ شیشه­ای ریزکپسول­های حاوی مادة پلی­وینیل­پیرولیدون بیشتر از دمای­ انتقال­ شیشه­ای ریزکپسول­های حاوی مادة دیواره ­مالتودکسترین است.  ریزکپسول­های تهیه شده ساختاری ورقه­ای و پرک­مانند دارند و مقدار کروسین ریز­کپسول­ها طی­ 45 روز نگهداری کاهش می­یابد اما مادة دیوارة پلی­وینیل­پیرولیدون با غلظت 10 درصد، به‌میزان زیادی باعث حفاظت ترکیبات رنگی طی مدت نگهداری می­شود.}, keywords_fa = {پلی‌وینیل‌پیرولیدون,خشک‌کن انجمادی,‌ رطوبت‌نسبی,‌ ریزپوشانی,‌ زعفران,مالتودکسترین}, url = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102146.html}, eprint = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102146_3da2ddf7b7233cec1f81123efc6c6c80.pdf} } @article { author = {سلیمانی‌فرد, منصوره and اعلمی, مهران and خداییان چگنی, فرامرز and نجفیان, گودرز and صادقی‌ ماهونک, علیرضا and خمیری, مرتضی}, title = {}, journal = {Agricultural Mechanization and Systems Research}, volume = {15}, number = {1}, pages = {39-54}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4612}, eissn = {24764620}, doi = {10.22092/erams.2014.102147}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {مقایسه تأثیر بیو پلیمرهای میکروبی بر ویژگی‌های اکستنسوگرافی خمیر گندم و انبارمانی نان حجیم}, abstract_fa = {کفیران یکی از متابولیت­های خارجی میکروبی است که بر اثر باکتری­ها و قارچ­های موجود در دانک کفیر، طی رشد تولید می­شود.  در این تحقیق، تأثیر افزودن 3 درصد کفیران و زانتان بر ویژگی­های اکستنسوگرافی خمیر و انبارمانی نان حجیم بررسی شد.  دانک­های کفیر و استخراج کفیران به‌ترتیب توسط اینکوباتور مجهز به همزن و سانتریفوژ یخچال­دار کشت شد.  ویژگی­های فیزیکوشیمیایی گندم­های سرداری و پارسی و آرد آنها، با دستگاه اینفراماتیک، خواص رئولوژیکی خمیر با اکستنسوگراف و انبارمانی نان­ها، با نگهداری در اینکوباتور ارزیابی شد.  نتایج ویژگی­های فیزیکوشیمیایی گندم­ها و آرد آنها نشان می­دهد که گندم سرداری، وزن هزار دانه، عدد فالینگ، اندیس زلنی، پروتئین، جذب آب و سختی کمتر و در مقابل، گلوتن و وزن هکتولیتر بالایی، نسبت به گندم پارسی دارد.  نتایج اکستنسوگرافی نشان می­دهد که افزودن زانتان به‌میزان3 درصد، منجر به کاهش معنی­دار (05/0>p) در کشش­پذیری و افزایش قابل توجه در مقاومت به کشش و انرژی خمیر گندم­ها می­شود.  افزودن 3 درصد کفیران به خمیر سرداری، در مقایسه با خمیر پارسی، افزایش معنی­داری (05/0>p) در مقاومت به کشش و انرژی (زمان­های 45 و 90 دقیقه) و کاهش معنی­داری (05/0>p) در کشش­پذیری هر دو نوع خمیر را به‌دنبال دارد.  بر اساس آزمون بیاتی، در 3 زمان، 24، 48 و 72 ساعت، مشخص شد با افزودن 3 درصد کفیران به خمیر هر دو نوع گندم، بیاتی مغز نان­ها به­طور معنی­داری (05/0p<) کاهش می­یابد، در حالی­که تیمار 3 درصد زانتان، نسبت به نمونة شاهد، سفتی بیشتر و روند بیاتی تندتری دارد.  افزودن 3 درصد کفیران و زانتان به گندم پارسی، عمر انبارمانی نان­ها را به‌ترتیب به 13 و 11 روز افزایش می­دهد، در حالی­که در گندم سرداری، عمر انبارمانی نان­ها به­ترتیب، 12 و 10 روز افزایش می­یابد.}, keywords_fa = {اکستنسوگرافی خمیر,بیاتی و انبارمانی نان حجیم,دانک کفیر,کفیران و زانتان,گندم‌های سرداری و پارسی}, url = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102147.html}, eprint = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102147_d69e0927036bd861f2cbc1d1857ab43c.pdf} } @article { author = {مختاری, فرهاد and خان‌احمدی, مرتضی and عسکری, بیژن and مشرف, لاله and الهامی‌راد, امیرحسین}, title = {}, journal = {Agricultural Mechanization and Systems Research}, volume = {15}, number = {1}, pages = {55-66}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4612}, eissn = {24764620}, doi = {10.22092/erams.2014.102150}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های استخراجی سبوس برنج در شرایط آون و مقایسه با BHT}, abstract_fa = {گاما اوریزانول یکی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که مانع اکسیداسیون روغن می‌شود.  این ماده در سبوس برنج وجود دارد.  گاما اوریزانول سطح کلسترول خون را پایین آورده و منجر به کاهش احتمال خطر بیماری تصلب شرایین می‌شود.  در این تحقیق عصارة آنتی‌اکسیدانی سبوس دو گونه برنج ایرانی، به‌نام زاینده‌رود و سازندگی با حلال متانول با روش پرکولاسیون استخراج و به روغن فاقد آنتی‌اکسیدان در غلظت 100 و 150 پی­پی­ام اضافه شد و در شرایط گرم­خانة 63 درجه سلسیوس و در چهار فاصله زمانی 0، 24، 48 و 72 ساعت، تغییرات شیمیایی و پایداری حرارتی آنها با آزمون‌های رنسیمت، عدد اسیدی، عدد پراکسید و درصد مهار رادیکال با 3 تکرار بررسی شد.  تجزیه و تحلیل آماری بر پایة طرح کاملا تصادفی و مقایسة میانگین‌ها با آزمون دانکن در سطح احتمال 01/0، با استفاده از نرم­افزار 16SPSS   نشان می‌دهد که تأثیر عصارةسبوس برنج گونه سازندگی بر پایداری اکسیداسیون روغن سویا طی 72 ساعت بیشتر از تأثیر BHT است و اختلاف معنی­داری با سایر عصاره‌ها دارد (p<0.01).}, keywords_fa = {آنتی‌اکسیدان,رنسیمت,سبوس برنج,عدد اسیدی,عدد پراکسید,گاما اوریزانول}, url = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102150.html}, eprint = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102150_90de8628d2e3183eae9c42b2455c2921.pdf} } @article { author = {کرمی, زهره and یوسفی, قاسم and امام‌جمعه, زهرا}, title = {}, journal = {Agricultural Mechanization and Systems Research}, volume = {15}, number = {1}, pages = {67-82}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4612}, eissn = {24764620}, doi = {10.22092/erams.2014.102152}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {اثر پیش تیمار اسمز- اولتراسونیک و خشک ‌کردن تکمیلی با مایکروویو بر خصوصیات کیفی گیلاس سیاه خشک شده}, abstract_fa = {در این پژوهش، اثر خشک کردن اسمزی با کاربرد اولتراسوند و دوره تکمیلی خشک ­کردن با مایکروویو روی خصوصیات کیفی (آنتوسیانین­های پلیمری شده، آنتوسیانین­های وارد شده به محیط اسمزی و بافت) گیلاس سیاه خشک شده بررسی شد.  برای خشک ‏کردن، از محلول اسمزی (آب، ساکارز) استفاده شد و به‌منظور رسیدن به یک فرآیند اسمز بهینه، غلظت قند در سه سطح 40، 50 و 60 درصد و دما در سه سطح 60، 50 و 40 درجه سلسیوس آزمایش شد.  فرآیند اولتراسوند نیز در دو فرکانس 65 و 130 کیلوهرتز مورد بررسی قرار گرفت.  نمونه­های گیلاس سیاه به‌منظور افزایش نفوذپذیری پوست، به‌مدت دو دقیقه در سود 5/0 مولار، غوطه­ور شدند.  برای خشک ‏کردن تکمیلی نیز از مایکروویو با توان­های 100، 200 و 300 وات استفاده شد.  به‌منظور تعیین نقاط بهینة فرایند خشک­کردن ترکیبی اولتراسوند- اسمزی- مایکروویو از روش سطح پاسخ استفاده شد.  آزمایش‌ها بر اساس طرح کامپوزیت مرکزی اجرا شدند.  نتایج بررسی­ها نشان می­دهد که شرایط خشک کردن اثر معنی­داری بر میزان آنتوسیانین پلیمری، آنتوسیانین هدر رفته و بافت گیلاس­های سیاه خشک شده دارد (05/0p<).  شرایط بهینه برای به حداقل رساندن مقدار آنتوسیانین ورودی به محیط اسمزی در فرکانس 7/40 کیلوهرتز، دمای 40 درجه سلسیوس و غلظت 40 درصد می­دهد و شرایط بهینه برای حداقل آنتوسیانین پلیمری در غلظت 60 درصد، دمای 44/44 درجه سلسیوس، توان 300 وات و بدون فرکانس به‌دست آمد.}, keywords_fa = {آنتوسیانین,اسمز- اولتراسوند,بافت,گیلاس سیاه,مایکروویو}, url = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102152.html}, eprint = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102152_dc0a9568a5e7ca1b7489e7cf75bd68a0.pdf} } @article { author = {سالمی, حمیدرضا}, title = {}, journal = {Agricultural Mechanization and Systems Research}, volume = {15}, number = {1}, pages = {83-102}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Engineering Research Institute}, issn = {2476-4612}, eissn = {24764620}, doi = {10.22092/erams.2014.102153}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {ارزیابی عملکرد هیدرولیکی ساختمان‌های آبگیر و تنظیم سطح آب در شبکه‌های آبیاری زاینده‌رود و درودزن}, abstract_fa = {کنترل ناصحیح و بی­دقتی در تنظیم و توزیع جریان در شبکه‌های مدرن تاکنون موجب پایین آمدن راندمان توزیع و به‌دنبال آن بروز مشکلاتی در بهر‌ه‌برداری اقتصادی از شبکه‌های آبیاری شده است.  نظر به اهمیت موضوع ارزیابی سامانه‌های کنترل جریان، در این مطالعه دو سامانة کنترل از نوع نیرپیک (شبکة آبیاری زاینده‌رود اصفهان) و طراحی دفتر عمران اراضی ایالات متحده (شبکه آبیاری درودزن فارس) بررسی و سازه‌های مناسب از لحاظ هیدرولیکی توصیه شده است.  ضمن بازدیدهای مکرر از این دو شبکه، با استفاده از آلبوم‌ها و پلان نقشه‌های طراحی، تعدادی از ساختمان‌های تنظیم سطح آب و سازه‌های تنظیم جریان به‌عنوان سازه‌های نمونه انتخاب گردیدند.  بده واقعی، یعنی همان بده تحویلی به مزارع، با بده اسمی مقایسه شد.  افت انرژی در ساختمان‌های کنترل جریان (دریچه‌های مدول نیرپیک از نوع C2, L2, XX2، دریچه‌های C.H.O،‌ دریچه‌های آمیل، آویو، کشویی و سرریزهای نوک اردکی) برای محدوده‌ای مشخص از بده کانال‌ها اندازه‌گیری و با افت انرژی مجاز که با استفاده از روابط تئوری افت انرژی بده به‌دست آمده، مقایسه شد.  در این مطالعه، از مشخصه‌های کی­دو و خطای نسبی به‌منظور تجزیه و تحلیل استفاده شده است.  نتایج نشان می‌دهد که تفاوت مقادیر بده اسمی و مقادیر بده واقعی در شبکة درودزن در سطح احتمال 5 درصد (05/0P£) معنی‌دار است.  این تفاوت در شبکة زاینده‌رود معنی‌دار نیست.  با توجه به معنی‌دار نبودن تفاوت مقادیر بده اسمی و بده واقعی و مقادیر کمتر خطای نسبی در شبکة زاینده‌رود، دریچه‌های مدول نیرپیک به‌عنوان برترین سازه تنظیم جریان معرفی شدند.  همچنین، دریچة آمیل و سرریزهای نوک اردکی به‌لحاظ داشتن حداقل درصد خطای نسبی و معنی‌دار نشدن تفاوت افت انرژی مجاز و افت انرژی اندازه‌گیری شده،  به‌عنوان برترین تنظیم‌کننده‌های سطح آب پیشنهاد شدند.}, keywords_fa = {سازه‌های تنظیم‌کنندة جریان,شبکة آبیاری,عملکرد هیدرولیکی}, url = {https://amsr.areeo.ac.ir/article_102153.html}, eprint = {} }