منصور سعدونی نژاد؛ مرتضی الماسی؛ محمد قهدریجانی
چکیده
این مطالعه بهمنظور بررسی عوامل تولید نیشکر (نهادههای: فیزیکی – مصرفی) و بهینهسازی انرژی مصرفی برای تولید نیشکر با استفاده از تحلیل پوششی دادهها در استان خوزستان واحد کشت و صنعت امیرکبیر انجام گرفت. اطلاعات لازم برای انجام این مطالعه، از طریق مصاحبه حضوری و تکمیل پرسشنامه از کارشناسان کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر جمعآوری ...
بیشتر
این مطالعه بهمنظور بررسی عوامل تولید نیشکر (نهادههای: فیزیکی – مصرفی) و بهینهسازی انرژی مصرفی برای تولید نیشکر با استفاده از تحلیل پوششی دادهها در استان خوزستان واحد کشت و صنعت امیرکبیر انجام گرفت. اطلاعات لازم برای انجام این مطالعه، از طریق مصاحبه حضوری و تکمیل پرسشنامه از کارشناسان کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر جمعآوری شدند. طبق نتایج حاصل، از کل انرژی مصرفی در تولید، انرژی قلمه و کود شیمیایی به ترتیب با 59 و 16 (درصد) بیشترین سهم را در بین نهادههای مصرفی داشت. علف کش 15/3 (درصد)، ماشینهای کشاورزی 09/1 (درصد) و نیروی انسانی 06/0 (درصد) کمترین نهادههای انرژیبر در بین دیگر نهادههای تولید نیشکر بودند. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص شد که دو نهاده قلمه نیشکر و کود شیمیایی بیشترین میزان مصرف را در بین تمام نهادهها برای تولید دارند. همچنین نتایج حاصل از تحلیل پوششی دادهها نشان داد که کود نیتروژن و نیروی انسانی با 42 و 60/31 (درصد) بیشترین سهم را از انرژی دخیره شده داشتند. کمترین سهم از انرژی ذخیره شده در تولید به ترتیب متعلق به سموم شیمیایی و کود فسفر بود. نتایج نشان داد که کاهش در مصرف کودهای شیمیایی و سوخت دیزل برای ذخیرهسازی انرژی و کاهش مشکل خطر زیستمحیطی در منطقه مهم است. ذخیرهسازی در سوخت دیزل توسط بهبود عملکرد پمپ آبیاری و استفاده از تراکتورهای جدید و آنالیز خاک برای بهبود مصرف کودهای شیمیایی امکانپذیر است.
فاطمه افشارنیا؛ افشین مرزبان
چکیده
تأخیردرآسیاب کردن ساقههایبرداشت شده نیشکردرواحدهایکشتوصنعتو معطل ماندن آنها در محل تخلیه در ورودی کارخانه، هزینههای زیادی به بخش تولید تحمیل میکند. با بررسی ابعاد مختلف خط انتظار شکل گرفته در کارخانه، میتوان اطلاعات مناسبی برای شناخت مسأله، تجزیه و تحلیل آن و ارائه راهکارهای مدیریتی تعدیل آن فراهم آورد. از اینرو در این ...
بیشتر
تأخیردرآسیاب کردن ساقههایبرداشت شده نیشکردرواحدهایکشتوصنعتو معطل ماندن آنها در محل تخلیه در ورودی کارخانه، هزینههای زیادی به بخش تولید تحمیل میکند. با بررسی ابعاد مختلف خط انتظار شکل گرفته در کارخانه، میتوان اطلاعات مناسبی برای شناخت مسأله، تجزیه و تحلیل آن و ارائه راهکارهای مدیریتی تعدیل آن فراهم آورد. از اینرو در این پژوهش با جمعآوری دادههای مربوط به ساعات ورود و خروج تراکتور و سبد حمل نی در یک فصل برداشت به تحلیل این صف پرداخته شد. طبق نتایج بهدست آمده، متوسط زمان انتظار روزانه سبدهای حمل نی در صف برابر با 06/2 ساعت محاسبه شد که این امر موجب میشود در 60 درصد موارد طول صف از آهنگ سرویسدهی بیشتر گردد و صفی طولانی از تراکتورهای حمل نی در کارخانه ایجاد شود. در اینصورت با افزایش 3/7 درصدی آهنگ سرویسدهی نسبت به قبل، میتوان هزینههای ناشی از صف را حداقل کرده و زمان انتظار در صف را بهبود بخشید که در این خصوص میتوان بهترتیب با اعمال نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه در کارخانه شکر و تراکتورهای حمل نی و استفاده از ظرفیت پنهان کارخانه، استفاده از تجهیزات پشتیبان و افزایش محوطه برای خط انتظار شکل گرفته، آهنگ سرویسدهی واحد تخلیه را افزایش داد.
آرش محجوبی؛ عدنان صادقی لاری
چکیده
نیشکر از جمله گیاهانی است که در ناحیۀ گرم خوزستان، آب مصرفی بسیار بالایی دارد و استفادۀ بهینه از آب برای کشت پایدار نیشکر با اهمیت است. بررسیهایمتعدد دربارۀمصرفآبنیشکرنشان میدهد کهدربرخی از کشت و صنعتها، مصرف آب بیش از نیاز واقعی نیشکر است. این تحقیق بهمنظور پیشبینی آثار بلند مدت (10 ساله) مدیریتهای مختلف ...
بیشتر
نیشکر از جمله گیاهانی است که در ناحیۀ گرم خوزستان، آب مصرفی بسیار بالایی دارد و استفادۀ بهینه از آب برای کشت پایدار نیشکر با اهمیت است. بررسیهایمتعدد دربارۀمصرفآبنیشکرنشان میدهد کهدربرخی از کشت و صنعتها، مصرف آب بیش از نیاز واقعی نیشکر است. این تحقیق بهمنظور پیشبینی آثار بلند مدت (10 ساله) مدیریتهای مختلف آبیاری و زهکشی بر شوری خاک، عمق زهاب، عمق سطح ایستابی، کفایت و راندمان آبیاری توسط مدل SaltMod در کشت و صنعت امام خمینی اجرا شد. بدین منظور، چندین حالت مختلف از جمله کاهش عمق آب آبیاری، کاربرد عامل کنترل زهکشی، کاهش عمق نصب زهکش زیرزمینی و شوری آب آبیاری فرض و توسط مدل اجرا شد. نتایج مدل با استفاده از دادههای جمعآوری شده در مزرعه واسنجی شد. براساس پیشبینی مدل، استفاده از عامل کنترل زهکشی (در مدل ضریبی برای کاربرد زهکشی کنترل شده در نظر گرفته شده که بین صفر تا یک متغیر است) بیشتر از 25/0، بدون کاهش در مصرف آب آبیاری سبب بالا آمدن سطح ایستابی به محدودۀ ریشه خواهد شد. اما با کاهش 20 درصد مصرف آب آبیاری، کاربرد عامل کنترل زهکشی تا 5/0، هیچگونه محدودیتی در شوری خاک و عمق سطح ایستابی پیش نخواهد آمد. علاوه بر این، عمق زهاب از حدود 07/2 متر در فصل آبیاری به 26/1 متر کاهش خواهد یافت. پیشبینی مدل SaltMod نشان میدهد که در زهکشهای زیرزمینی با فاصلۀ 70 متر، افزایش عمق نصب بیش از 5/1 متر فایدهای ندارد و تغییری در کاهش شوری خاک بهوجود نخواهد آورد. در صورت استفاده از آب آبیاری با شوری بیشتر از 7/1 دسی زیمنس بر متر، شوری خاک منطقۀ ریشه از 3 دسی زیمنس بر متر بیشتر خواهد شد.